Fransman en Pope winnen Mastertoernooi in Zoetermeer

01/05/17

Het negentiende VANDEKOLK Hypotheken Conquesto Master-4-6-8 toernooi is een prooi geworden voor Nick Fransman en Ieva Pope.

Leva Pope (Foto: René Lagerwaard)
In het mannenenkelspel ontbrak titelverdediger Justin Teeuwen. Favoriet om hem op te volgen was Nick Fransman, de nummer één van de Nationale Ranglijst. Nick won in de finale met 21-15 en 21-12 van Jim Middelburg, die eerder in het toernooi verrassend de als tweede geplaatste Michiel Kruijt uitschakelde. Titelverdedigster Ieva Pope, dit jaar als tweede geplaatst, won in de finale met 21-11, 10-21 en 21-11 van Tamara van der Hoeven, winnares van het toernooi in 2015 en dit jaar als eerste geplaatst.

In het mannendubbel maakten Jim Middelburg met Conquesto-trainer Russell Muns hun plaatsing waar door het als tweede geplaatste koppel Michiel Kruijt met Thomas Wijers in twee games te verslaan. Het werd 22-20 en 21-12 voor Jim en Russel.

Velo-koppel Myke Halkema en Imke van der Aar wonnen de vrouwendubbel door met 21-13 en 21-18 het als derde geplaatste DKC-duo Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono. Imke en Myke zagen we ook terug in de finale van het gemengd dubbel. Myke, samen met Jim Middelburg als tweede geplaatst, won met 21-9 en 22-20 van het als eerste geplaatste koppel Michiel Kruijt en Imke van der Aar.

Overige categorieën

Er was niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie is flink voor de overwinning gevochten. Met zo’n 225 deelnemers uit binnen- en buitenland en ±340 te spelen partijen was het toernooi zeer goed bezet. Conquesto heeft zelf ook met een groot aantal spelers in de verschillende klassen meegedaan. Namens Conquesto vielen Michel Kersch en Remco Boeije (winnaars in de mannendubbel 4), Vivian Leow (2e plaats vrouwenenkel 6), Esther Brinkel en Peter Lam (2e plaats gemengd dubbel 6) en Martijn van den IJssel en Ivo de Laaf (2e plaats mannendubbel 8) in de prijzen.

Stichting Floravontuur Zoetermeer

Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Floravontuur Zoetermeer en een aantal sponsoren. VANDEKOLK Hypotheken was voor het tweede jaar op rij naamsponsor van het toernooi. Daarnaast is het toernooi ondersteund door: AllRackets.com, Q Clinical, Florence Allure, Thema Autoschade, Fysio Physics, GOB Zoetermeer, Triangle Practice en Dipas druk&print.

(persbericht Conquesto)

Zuid-West