RJK 2016

08/02/16

Verslag over de RJK 2016
Op zondag 31 januari ben ik, Margreet, samen met Mischa naar Hengelo afgereisd om daar te Regionale Jeugdkampioenschappen te bezoeken.
Het was een gezellig drukke bedoening met veel kinderen, ouders en trainers/coaches.

Hierbij wil ik alle kampioenen feliciteren met hun titel, waar zij enorm fel voor gestreden hebben.
Tot mijn grote vreugde deden alle categorieën mee. Of te wel vanaf de opstapcompetitie, U11 t/m U19.
Helaas zag ik maar weinig deelnemers uit de omgeving van Doetinchem. Toch jammer dat men waarschijnlijk de afstand te ver vindt, terwijl het eigenlijk maar een uurtje rijden is en de kinderen zelf er heel veel plezier beleven en er nog meer van leren én…kans maken om regio kampioen te worden.

Ik wil even extra aandacht geven aan de deelnemers van de opstapcompetitie. Volgens mijn inschatting waren het voornamelijk kinderen uit de regio Hengelo.
Er waren bij het enkelspel 27 deelnemers! Ik zag daar zulke leuke en mooie en spannende partijen. Zo mooi om te zien.
Uiteindelijk werd Merlinn v. Schoonhoven kampioen in de B poule en een mooie tweede plaats voor Bas Koebrugge. Bij de A poule was de titel voor Marco Trushel en werd Linde Werkman knap tweede.
Bij de dubbels waren er 8 koppels. Hier werden Bas Koebrugge met Alyssa Slots kampioenen en was er een zeer mooie tweede plaats voor het koppel, Daan Weghorst met Pascal Copier.

Tot wil ik nog even kwijt dat ik hoop dat er volgend jaar nog meer kinderen van de opstapcompetitie hieraan mee gaan doen. Deze categorie is er niet voor niets bijgekomen.