Vierde editie Phytalis-Drop Shot Grand Prix Toernooi

09/05/16

Alweer voor de vierde keer organiseert de Haagse badmintonclub Drop Shot op 13, 14 en 15 mei 2016 het Phytalis – Drop Shot Grand Prix toernooi.

Jong talent
In 2016 maken diverse Nederlandse talenten gebruik van de mogelijkheid om een greep te doen naar de titel. Bij de heren is Erik Meijs, Nederlands kampioen en drievoudig winnaar, dit jaar niet aanwezig. Jerry Natenstedt lijkt goede papieren te hebben om zijn opvolger te worden, maar Joran Kweekel aast ook op de prijs. Bij de dames is er zware concurrentie, met o.a. Tamara van der Hoeven, Ieva Pope, Dorien Lups, Mireille van Daal en Monique van der Wouden. De winnaars in het enkelspel ontvangen een prijs van 400 Euro.

Gratis entree
Naast de 1-categorie is het toernooi open voor badmintonners in de categorieën 4, 6 en 8. Met ruim 200 deelnemers en bijna 400 inschrijvingen bereikt het toernooi dit jaar een nieuw record. Enkele weken voor sluiting van de inschrijving was het toernooi al vol voor de 4, 6 en 8. Mede daarom beginnen de wedstrijden dit jaar al op vrijdagavond vanaf 20.00 uur. Het toernooi wordt gespeeld op sportcentrum Mariahoeve, Het Kleine Loo 12 in Den Haag. Op zaterdag van 9.00 uur tot ca. 21.00 uur. Op zondag worden de finales gespeeld vanaf 12.00 uur. Entree is gratis. Op zaterdagavond is er voor iedereen – spelers en toeschouwers – de mogelijkheid om bij de ‘Meeat’ (meet&eat) te genieten van een heerlijke Indische maaltijd en vanaf 21.00 uur een feest. Inschrijven hiervoor kan nog via de site www.grandprixtoernooi.nl. Hier is ook meer informatie over het toernooi te vinden. Alle wedstrijdschema’s komen op www.toernooi.nl.

Het toernooi in 2017

In 2017 bestaat BC Drop Shot 70 jaar en beleeft het toernooi zijn eerste lustrum. Het toernooi treedt dan toe tot de cyclus van Master Toernooien. De club heeft bij Badminton Nederland het voorstel ingediend om in 2017 de 'Master Finals' te organiseren, als afsluiter van de serie Mastertoernooien. De top van de deelnemers van de Mastertoernooien strijdt dan in Den Haag om de Mastertitel. Alles zal erop gericht zijn om van dit toernooi een echt badmintonfeest te maken!

Zin in een sfeerimpressie, klik dan hier

BC Dropshot