Jerry Natenstedt in Den Haag opvolger van Erik Meijs

16/05/16

Tijdens het Pinksterweekend vond het vierde Phytalis Drop Shot Grand Prix-toernooi plaats in Den Haag.

Een breed deelnemersveld in de categorie├źn 4, 6 en 8 en een flink aantal bekende namen in categorie 1 was het recept voor een geslaagd en spannend toernooi. Behalve meer dan 200 deelnemers vonden ook veel toeschouwers de weg naar het sportcentrum Mariahoeve om daar van de wedstrijden te genieten en/of aan te schuiven bij de Indonesische maaltijd van Toko Menteng op zaterdagavond.

Plaatsingen
Jerry Natenstedt maakte in de herensingle zijn plaatsing volledig waar door in de finale te winnen van Michiel Kruijt. Voor laatstgenoemde was het een weekend van 'mixed feelings' met ook nog een tweede plaats in de herendubbel (met Joran Kweekel) en de mix (met Ya Lan Chang). Natenstedt volgt hiermee drievoudig winnaar Erik Meijs op.

In de damessingle was een spannend toernooi voorspeld. Tamara van der Hoeven wist in de halve finale de nummer 1 geplaatste Ieva Pope overtuigend te verslaan, maar moest in de finale haar meerdere erkennen in Ya Lan Chang.
De damesdubbel ging naar Imke van der Aar en Myke Halkema, die Tamara van der Hoeven en Dorien Lups versloegen. In de mix was Halkema ook succesvol met haar partner Jim Middelburg, die op zijn beurt ook de herendubbel won samen met Russel Muns. Alle uitslagen van alle categorie├źn zijn te vinden op toernooi.nl.

In 2017
Tijdens de prijsuitreiking kondigde hoofdsponsor Phytalis aan dat er, met de ondersteuning van co-sponsoren Van de Kolk Hypotheken en Fysiopraktijk Rijswijk, in 2017 een poging gedaan wordt om nog meer Nederlandse topspelers naar Den Haag te halen. Komend seizoen bestaat BC Drop Shot 70 jaar (en is daarmee de oudste badmintonvereniging van Nederland). Het zal tevens het eerste jaar zijn dat het toernooi onderdeel is van de Mastercyclus. Het doel is om dan een finaleweekend voor deze cyclus te organiseren.

BC Dropshot