Finaledag Carlton GT Cup 2016 belooft spannende strijd te worden

18/05/16

Op zaterdag 21 mei a.s. vindt in de Prins Willem Alexanderhal in Epe de Finaledag van de Carlton GT Cup 2016 plaats.

Het bekertoernooi van Badminton Nederland, dat voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd in samenwerking met BC’70 Veluwe.

In februari is het bekertoernooi begonnen met 75 Bondscompetitieteams, waarvan na 4 voorronden uiteindelijk 8 teams zich wisten te plaatsen voor deze Finaledag: vier Eredivisieteams en vier teams uit de Eerste Divisie.

Naast de bekerwinnaar van vorig jaar, BC DKC uit Den Haag, heeft ook landskampioen Van Zundert/Velo zich geplaatst voor de Finaledag. Het team uit Wateringen zal proberen met het winnen van de beker de tweede hoofdprijs van het seizoen in de wacht te slepen. Tijdens de Finaledag op 21 mei worden zowel de kwartfinales, de halve finales als de finale gespeeld.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur: kwartfinales
Van Zundert/Velo 1(Wateringen) - BC DKC 2 (Den Haag)
BC Amersfoort 1 (Amersfoort) - BC Iduna 1 (Utrecht)
BC Smashing 1(Wijchen) - BC Amersfoort 3 (Amersfoort)
TFS Barendrecht 1 (Barendrecht) - BC DKC 1 (Den Haag)

14.00 uur: halve finales


17.00 uur: finale

Iedere wedstrijd bestaat uit maximaal 5 partijen: 1 mannendubbel, 1 vrouwendubbel, 1 mannenenkel, 1 vrouwenenkel en 1 gemengd dubbel.
Kik hier voor het speelschema en de uitslagen.

Leuke side-events
In en rondom de hal zijn er diverse badmintonactiviteiten-/spellen voor kinderen. Tussen de wedstrijden door zijn er demonstraties van de Nationale Selectie Aangepast Badminton o.l.v. de bondscoach Aangepast Badminton Annie van Daal.

Kom ook naar de Prins Wilem Alexanderhal, Sportlaan 1 in Epe op 21 mei. De toegang is gratis!