Caljouw pakt zoals verwacht de titel in Veendam

09/05/16

De 48ste editie van het internationale SV Meteoor Master, 4, 6 en 8 toernooi is ondanks de hoge temperaturen dit weekend heel soepel verlopen.

Zaterdag liep de temperatuur langzaam op van 21 graden ’s ochtends om 8:00 uur tot zo’n 28 graden aan het eind van de middag. De extreme warmte zorgde nagenoeg niet voor vertraging. Rond het middaguur was er een kleine achterstand op het tijdplan maar aan het eind van de zaterdag waren alle wedstrijden mooi op tijd klaar. Ook de zondag verliep mooi volgens schema waardoor het rond 13:00 uur de bedoeling was om met een ongetwijfeld mooie serie finales te beginnen. De laatste 20 van de 496 wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Gemengddubbel
De spannende gemengddubbel was een mooie partij om die finales mee te starten. Michiel Kruit moest nog even van de camping gebeld worden bij aanvang van de finale maar toen hij eenmaal op stoom was werd het een spannende wedstrijd. In de derde game met een stand van 15-21, 21-18 en uiteindelijk 21-19 bleken Michiel Kruit (BC DKC) en Imke van der Aar (Van Zundert/VELO) sterker dan Russel Muns (Blau-Weiss Wittorf) en Myke Halkema (Van Zundert/VELO).

Vrouwenenkel
Het vrouwenenkel werd zoals verwacht gewonnen door Tamara van der Hoeven (BV Almere). Zij was als eerste geplaatst. Verassend was wel dat de als tweede geplaatste Dorien Lups al in de tweede ronde uitgeschakeld werd door Raquel Humphris die vervolgens weer werd uitgeschakeld door de als derde geplaatste Ieva Pope (Van Zijderveld). In de finale bleek Tamara duidelijk sterker dan Ieva, ze won de wedstrijd relatief eenvoudig met 21-14 en 21-18.


Mannenenkel

Ook bij de mannenenkel een wedstrijd tussen een verwachte finalist en een verassende tegenstander. De eerst geplaatste Mark Caljouw (DKC) liep alleen in de halve finale tegen wat weerstand op (drie games tegen Michiel Kruit van DKC) maar kwam verder eenvoudig in de finale terecht. Daar kwam hij tegenover de als vijfde geplaatste Joran Kweekel (ook van DKC).

Joran kwam zelf uit het kwart van de schema waar de als derde geplaatste Jim Middelburg uitgevallen was. De als tweede geplaatste Jerry Natenstedt was onderin het schema al vroegtijdig uitgeschakeld door de Syrische Aram Mahmoud die vervolgens weer uitgeschakeld werd door de als zevende geplaatste Ralph Starren die uiteindelijk in de halve finale van Joran verloor.

Mark en Joran maakten er weliswaar een mooie wedstrijd van met spannende rallies maar Mark verloor eigenlijk geen moment de controle over het wedstrijdverloop. In twee games, 21-17 en 21-16 sloeg Mark zichzelf naar het maximale prijzengeld.

Vrouwendubbel
De damesdubbel ging tussen het koppel Imke van der Aar en Myke Halkema (beide Van Zundert/Velo) en Tamara van der Hoeve met Dorien Lups. Van der Aar/Halkema pakte de eerste game (21-15) maar van der Hoeve en Lups begonnen in de tweede game steeds sterker te spelen wat er uiteindelijk toe leidde dat zij de tweede game wonnen (21-19). In het begin van de derde leken van der Hoeve en Lups door te zetten maar van der Aar en Halkema herpakten zich en wonnen die game (en dus de wedstrijd) uiteindelijk met 21-15.

Mannendubbel
De start van de mannendubbelfinale moest even wachten op de ontknoping van de vaderlandse voetbalcompetitie. Nadat duidelijk werd dat Ajax naast de titel greep begonnen een aantal heren zichtbaar aangedaan aan hun badmintonfinale. Het leverde in ieder geval een spectaculaire partij op. De gehele eerste game was het verschil nooit groter dan twee punten. Uiteindelijk trokken gelegenheidsduo Russel Muns en Joran Kweekel aan het kortste eind en wonnen ze met 26-24. Ook de tweede game werd spannend, maar Mark Caljouw en Robin Tabeling (TSV Trittau) wisten er helaas geen derde game uit te slepen. De winst ging met 22-20 naar Muns en Kweekel.

Ook bescheiden succesjes voor de organiserende vereniging. De mannenenkel finale in de 6 was in het geheel een SV Meteoor aangelegenheid waarin Thomas Niemeijer ten koste van Hein Dellebarre na drie spannende games de eerste prijs opeiste. Iris Lieben van de club uit de parkstad speelde de gemengddubbel finale in de 6 maar redde het niet met haar gelegenheidspartner Raymond Kasanwidjojo van Novum uit Groningen.

Een vaste traditie op het toernooi is de uitreiking van de verenigingsbeker aan de meest succesvolle vereniging. Voor elke overwinning tijdens het toernooi zijn (ongeacht de klasse) punten te verdienen op basis waarvan uiteindelijk een verenigings-ranglijst opgebouwd wordt. Winnaar van de enorme beker werd dit jaar SV Veldhausen.

SV Meteoor