BAN badminton jubileumfeest vol hoogtepunten

13/06/16
Van link naar rechts: Andy Basran, Guus de Jong, Marcel Stortelers, Ger Tabeling, Huub Wiltschut, Jan Molenkamp en Willem Munnik met de erepenning voor bijzondere verenigingsverdienste

BAN vierde 11 juni jl. op uitbundige wijze haar tienjarig bestaan. De Nederlandse badmintontoppers Jacco Arends en Jelle Maas, samen 5 x Nederlands kampioen herendubbel, verzorgden bij het feest een enerverende badmintonclinic.

Badminton Nederland verraste bij het jubileum maar liefst 7 BAN-vrijwilligers en trainers met een erepenning voor hun jarenlange bijzondere verenigingsverdienste.

BAN-voorzitter WimJan Egtberts opende de sportieve feestdag, waarna de Amersfoortse wethouder van Sport, de heer Buijtelaar, een toespraak hield. Ook speelde de wethouder even mee in de badminton openingswedstrijd. Al snel werd zijn plaats overgenomen door jeugdlid Joshua Donker, kortgeleden bij het Nederlands kampioenschap aangepast badminton uitgeroepen tot aanstormend badmintontalent. Joshua en Jelle Maas speelden vol overgave een enerverende en bijzonder spannende wedstrijd om 5 punten tegen Jacco Arends en BAN-voorzitter WimJan.

Arends en Maas gaven daarna een imponerende demonstratie van hun eigen trainingen en hun enorme badmintonvaardigheden. De BAN-deelnemers keken vol bewondering naar de sprongkracht, de grote snelheid en enorme vaardigheden waarmee de topspelers de shuttle over het net sloegen. Er was volop bewondering voor hun bijna onmogelijke reddingen en verbazingwekkende returns.

De Nederlandse kampioenen verzorgden aansluitend een leerzame, afwisselende clinic vol uiteenlopende oefeningen. Deze oefeningen deden zij zelf steeds eerst voor. Ook gaven zij toegesneden aanwijzingen om de technieken adequaat uit te voeren. Zowel de senioren als de junioren ervaarden de 1½ uur durende clinic als heel persoonlijk, leerzaam, buitengewoon inspirerend maar ook als erg vermoeiend. Zij kregen daardoor extra bewondering voor de enorme inzet die Jacco en Jelle bij hún trainingen leveren. Na een korte pauze hielden Arends en Maas op ontspannen wijze een ‘persconferentie’ waarbij zij heel persoonlijk en betrokken antwoord gaven op tal van sportieve vragen van de BAN-leden.

Na het vertrek van het succesvolle badmintonduo deden de BAN-junioren, -senioren, competitiespelers en -recreanten in gemengd samengestelde teams mee aan een sportief toernooi.


Victor Meier ontvangt de erepenning voor bijzondere regioverdienste uit handen van bestuurslid Ger Tabeling.

Bestuurslid Ger Tabeling verraste namens Badminton Nederland maar liefst 7 BAN-vrijwilligers en trainers met een erepenning voor hun jarenlange bijzondere verenigingsverdienste. Het is volstrekt uniek dat Badminton Nederland binnen één vereniging zoveel erepenningen uitreikte. Maar BAN is zo’n speciale vereniging met mensen als Victor Meier, Willem Munnik, Andy Basran, Guus de Jong, Marcel Stortelers, Jan Molenkamp en Huub Wiltschut.

Met een uitgebreid en bijzonder lekker buffet, uitstekend verzorgd door de Eethuis ‘de Stoeterij’, een vrolijke verloting met vele verrassende prijzen en een speelse feestavond met een leuke pubkwis werd het 10-jarig BAN-feest tot in de late uurtjes gevierd.

Het was een topdag! Op naar het volgend jubileum! Meer informatie en foto’s op de website www.banbadminton.nl