Muskens en Piek stomen door naar halve finales na thriller in Indonesië

03/06/16

Nog nooit eerder zijn ze erin geslaagd, maar nu was het zover. Het Nederlandse badmintonduo Selena Piek en Eefje Muskens heeft tijdens de Indonesia Open de halve finales in het damesdubbelspel op sensationele wijze weten te bereiken.

Voor Piek en Muskens is dit de eerste halve finale op een toernooi van het allerhoogste niveau, een Super Series Premier.

Vandaag maakte het Indonesische duo Taira Rosalia Nuriadah en Rizki Amelia Pradipta hun opwachting om voor een uitzinnig thuispubliek de strijd aan te gaan met Piek en Muskens voor een plek bij de laatste vier. In de tweede ronde wist het Indonesische koppel al de regerend olympische kampioenen Tian / Zhao te verslaan. Dat het een lastige wedstrijd zou worden, was dus wel duidelijk.

Na een nogal onzeker begin van de Nederlanders in de eerste game wisten de Indonesiërs sterk uit de startblokken te komen en liepen al snel naar de gamewinst met 21-10.

In de tweede game wisten Piek en Muskens hun onzekere start om te buigen naar sterker en vooral scherper spel. Toch werd het nog even spannend toen de Indonesiërs acht punten op rij wisten te scoren en zelfs vier matchpunten kregen bij een voorsprong van 20-16. De wedstrijd leek gespeeld. Leek, want Piek en Muskens hielden het hoofd koel en kwamen keihard terug. Met 22-24 pakten ze knap de tweede game.

In de derde game was het onzekere spel weer terug bij de Nederlanders waardoor ze tot 18-15 tegen een achterstand aan bleven kijken. Opnieuw waren Piek en Muskens mentaal sterk en in een bloedstollende laatste fase waren het de Nederlanders die zich, vechtend voor ieder punt, bij de laatste vier wisten te plaatsen. “Een ongelooflijke performance! In het begin worstelden we nogal waardoor er onnodige fouten werden gemaakt, en aan Indonesische zijde niet één fout. Door gedisciplineerd te blijven spelen en het spel aan te passen is het gelukt! Echt geweldig” Aldus een tevreden coach Kim Nielsen.

“Wat is er gebeurd? Ik kan het gewoon niet geloven! Onze allereerste halve finale op een Super Series Premier toernooi en ook nog in het hol van de leeuw waar alle supporters helemaal gek werden en die waren niet voor ons natuurlijk.” Zegt een blije Piek “Dit is echt een fantastisch gevoel. Ik ben helemaal gelukkig.”

Eefje: “Onze eerste halve finale op een Super Series Premier en dat in Indonesië! Helemaal super met dit fantastische publiek. We startten wat moeizaam, hebben gevochten voor ieder punt, maar jeetje….dit is een ongelooflijk goed gevoel!