Koninklijke Onderscheiding voor Jan Molenkamp

28/04/16

Jan Molenkamp, bestuurslid van de Amersfoortse badmintonvereniging BAN, ontving ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange veelzijdige en intensieve werk voor de badmintonvereniging en de badmintonsport in het algemeen.

Jan is niet alleen penningmeester bij BAN en voorzitter van de BAN Technische Commissie. Hij regelt (van) alles binnen de vereniging: van het aantrekken en (laten) opleiden van trainers tot het aanschaffen, onderhouden of zelf vervaardigen van trainingsmateriaal, het openen en sluiten van sportaccommodaties. Jan Molenkamp heeft veel contact met de SRO (ten aanzien van zaalverhuur). Hij overlegt met hen onder andere ook over de onderhoudswerkzaamheden aan de sporthallen. Geeft de SRO geen gehoor, dan maakt Jan de vloer - en zelfs de douchekoppen – zelf schoon. Hij onderhoudt intensief contact met vrijwel alle leden van de vereniging en vertegenwoordigt BAN in verschillende overleggen.

Jan Molenkamp is het prototype van de bevlogen, veelzijdige vrijwilliger die een enorm aantal vrije uren aan de vereniging besteedt en zonder wie een vereniging niet kan bestaan.

In de kantine van sporthal de Icoon feliciteerden ’s avonds veel familieleden, collega’s en talrijke badmintonvrienden uit het hele land Jan met deze onderscheiding. Onder hen onder andere Clemens Wortel de voorzitter van Badminton Nederland, Barbara Mura regio contactpersoon, Bram Reurdink en Rob van Dijk beiden voorzitter van een collega badmintonvereniging.
BAN had ter gelegenheid van de uitreiking van de onderscheiding een gezellig, recreatief Oranje badmintontoernooi georganiseerd waar velen met veel plezier aan deelnamen.

Daarna was het nog tot laat gezellig in de kantine van de Icoon. Meer informatie en foto’s op de website www.banbadminton.nl