Christian Bisgaard nieuwe jeugdbondscoach Badminton Nederland

27/05/16

Vanaf 22 juni 2016 zal Christian Bisgaard deel gaan uitmaken van de technische staf van Badminton Nederland.

Christian Bisgaard gaat samenwerken met de talentcoaches en is met hen verantwoordelijk voor de coaching en training van alle spelers van de Nationale jeugdselectie. Bisgaard zal specifiek de U-19 groep voor zijn rekening nemen.

Verder zal Christian Bisgaard een ondersteunende rol krijgen bij het nieuw op te zetten opleidingstraject voor coaches en zal hij assisteren als coach bij de Nationale seniorenselectie. Bisgaard heeft psychologie gestudeerd en moest al op jonge leeftijd zijn badmintoncarrière beeindigen wegens vele blessures.

Technisch Directeur Claus Poulsen: 'Ik ben blij met Christian als onze nieuwe jeugdbondscoach. Hij heeft al vele jaren ervaring met het coachen en opleiden van jeugd en senioren in Denemarken op een hoog niveau en beschikt over het hoogste Deense trainersdiploma. Ik ben ervan overtuigd dat Christian een versterking en aanvulling is voor de technische staf en er naar uitkijkt om in juni te beginnen. Bisgaard zal aankomend weekend bij de NJK in Tilburg aanwezig zijn, dus een mooie kans om met hem kennis te maken."